Kostenreductie door vernieuwde afmetingen - News

Wij organiseren jaarlijks pro-actieve besparingsrondes met onze klanten; zo ook met een producent van aerospace onderdelen. De klant werkt al jaren met witte tricot poetslappen. Het nauwkeurige productieproces van de klant laat het niet toe dat de doek meermalig gebruikt wordt.

Wij constateerde dat een groot gedeelte van de poetslappen ongebruikt in de afvalton verdween. De doeken worden in oplosmiddel gedrenkt, waarna er onderdelen mee worden ontvet. Vervolgens wordt het schuurstof weggehaald en wordt er een tweede droge doek gebruikt om het achtergebleven residu van de reinigingsvloeistof te absorberen. Aangezien de klant grote waarde hecht aan het werken met deze traditionele poetslappen, was een alternatief niet bespreekbaar. 

Het was onze uitdaging om op zoek te gaan naar efficiëntere afmetingen met identieke kwaliteit. Na diverse proefnemingen is er gekozen voor een vaste afmeting van 37 x 37 cm. Tijdens een uitgevoerde TCO (total cost of ownership) case bleek dat wij hierdoor een aanzienlijke besparing op verscheidende aspecten, zoals: inkoopkosten, logistieke kosten, verbruikskosten van de ontvettingsvloeistof en afvalverwerkingskosten hebben gerealiseerd. Zo zijn de logistieke kosten bijvoorbeeld gereduceerd, doordat we de verpakkingseenheden met 40% per kilogram konden vergroten. Door het nieuwe formaat bespaarde het bedrijf ruim 30% aan aantal kilogrammen wat wordt verbruikt.

Wilt u meer weten over een TCO? Lees dan dit artikel voor meer informatie.