Ontvetten in de schadeherstel en automotive branche

Onze witte tricot poetslappen zijn gegarandeerd metaal- en siliconenvrij. Ideaal voor de automotive branche.

Ons assortiment technische poetsdoeken zijn perfect geschikt voor schoonmaken in de automotive branche. Zo zijn onze witte tricot poetslappen zijn gegarandeerd metaal- en siliconenvrij.

Reinigen met Tricot poetslappen

Door de gebreide open structuur van de tricot lappen zijn deze doeken zacht en sterk absorberend. De natuurlijke katoenen vezel geeft voldoende behoud van volume ook als de doek nat gemaakt wordt. Ook non-woven poetslappen worden in de autoschadeherstelbedrijven veel gebruikt als ontvettingsdoek. Nadeel blijft dat veel non-woven poetsdoeken cellulose (papier)  als bestanddeel hebben. Als de katoenen poetsdoeken nat worden verliezen ze hun volume en gaan de doeken vezels achterlaten. Daarom wordt veel gebruik gemaakt van (te) zware poetslappen. Dat maakt de doeken onnodig duur. Onze tricot selectie poetsdoeken en non-woven poetsdoeken is van oudsher zeer geschikt voor de automotive branche.

Nieuw: Microvezel Poetslappen met extra lange vezel.

Met een nieuwe generatie disposable long fibre-microvezel poetsdoeken heeft Boso een speciale oplossing voor de autoschadeherstel en revisiebranche. Extreem sterk, pluisarm, wit (kleurecht), grote afmeting (40 x 40 cm) en een bijzonder hoog reinigend vermogen. Met een vezellengte van 1700mm wordt voorkomen dat zelfs bij intensief gebruik de vezel loslaat uit de doek. Achterblijven van pluisdeeltjes op uw plaatwerk is daarmee uitgesloten. Doordat de doek geen cellulose (papier) bestanddeel heeft, behoudt die tevens haar volume. Ook wanneer de doek nat wordt gebruikt. Dit type poetslap is echt de poetsdoek van de toekomst.

Waarom is microvezel-doek zo absorberend en licht? 

Microvezel is in de vijftiger jaren ontwikkeld met toepassing van speciale spintechnieken. Pas in de jaren zestig en zeventig werd het het nieuwe materiaal toegepast als absorberende stof in sportkleding. Met deze ultradunne vezeltechniek met de maateenheid decitex voor de dikte van de synthetische vezel werd een dunne en extreem lichte nieuwe stof ingezet voor nieuwe toepassingen. De vezel wordt microvezel genoemd wanneer de vezel niet dikker is dan 1-1,3 decitex (een honderdste deel van een mensenhaar). Tegelijkertijd staat decitex voor de massa gemeten in gram per 10.000 meter. Een mircofibre van 10.000 meter lang mag maar 1 gram wegen.

De sterk reinigende eigenschappen

De vezel in poetsdoeken bestaat uit twee componenten; een kern van polyamide (nylon) en een schil van polyester. De eerste trekt het vuil aan, de polyester schil bevat gespleten vezels die het vuil meenemen welke blijft zitten in de lege ruimten die tussen de vezels. Zo ontstaat de sterk reinigende eigenschap van de microvezel poetsdoek. Het splitsen van de ultradunne en ultra lage vezel is doorslaggevend voor de kwaliteit van de doek. Onze Primp Supreme microvezeldoeken zijn volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden gefabriceerd. Zo doet de doek het werk, niet u.

Persoonlijk advies

Weet u niet precies welke doeken u het beste in uw situatie kunt gebruiken? Of wilt u meer informatie over cleanroom doeken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de updates direct in uw feed.