Witte badstofhanddoekken voor reinigen inktbakken en drukrollen - News

Gepubliceerd op: vrijdag 12 mei 2017

Door: BOSO

Een klant uit de grafische industrie, welke met poetsdoeken werkte, had het volgende probleem: bij het schoonmaken van de drukrollen lieten de wasdoeken een kleur residu los. Dit was onwenselijk, aangezien dit residu in contact kwam met de blanke cacheer laklaag, dat men gebruikte om voedselproducten te beschermen tegen de inktlaag van de verpakkingen. Hierdoor werden de producten constant afgekeurd in een algemene controle. Nadat dit meerdere malen is voorgekomen, werd Boso benaderd voor een oplossing.  

Gezien de grootte van de persen en de inktbezetting waren non woven doeken geen juist alternatief. Na een aantal uitgezette testen, werd er gekozen voor de witte badstofhanddoeken van Primp. Deze lappen worden specifiek geselecteerd op absorptievermogen en doekvolume. De witte badstof was hiervoor nog niet eerder industrieel gebruikt, waardoor er een 100% garantie gegeven kan worden op ontbreken van kleur / residu. Tevens is deze kwaliteit vrij van metalen delen en andere ongeregeldheden. Dit zorgt ervoor dat deze badstofhanddoeken, zonder gevaar voor beschadigingen, ingezet kunnen worden in de grafische industrie.

Inmiddels gebruikt deze klant al meer dan 10 jaar, tot volle tevredenheid, de witte badstof poetslappen voor zowel de inktbakken als de drukrollen.